Κατώτατος μισθός: Τέλος Μαρτίου η αύξηση

 

Στο τέλος Μαρτίου και με ισχύ από την 1η Απριλίου θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος πλέον θα είναι άνω των 800 ευρώ, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επεσήμανε ότι «το πρώτο ψηφίο του κατώτατου μισθού θα ξεκινάει από οκτώ, αλλά υπάρχει διαβούλευση με τους φορείς και παραμένει στόχος της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της τετραετίας να πάμε στα 950 ευρώ».

Ενώ, για τον μέσο μισθό είπε ότι έχει αυξηθεί περίπου 20% τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. «Παραλάβαμε τον μέσο μισθό 1.046 ευρώ και τώρα είναι 1.258 ευρώ, σχεδόν 20% αύξηση»

Επεσήμανε εξάλλου, πως «στο τέλος της χρονιάς θα πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ, σχεδόν 5 δισ. ευρώ για να μειωθεί το χρέος. Αυτό θα το κρατήσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις παροχές που έχουμε δεσμευτεί. Και αν υπάρχει περίσσευμα στο τέλος της χρονιάς, θα δούμε όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου δείχνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά στο επίπεδο των εσόδων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال