Λουτρά Πόζαρ: Το φυσικό spa της Ελλάδας

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που έχει δημιουργήσει η ίδια η φύση στην Ελλάδα.

Μια εμπειρία διαφορετική σε έναν θερμοπόταμο που δε συναντάς συχνά και ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να τα επισκεφθείς.

Η ονομασία των Λουτρών Πόζαρ προέρχεται από τις λέξεις «πο» και «ζαρ», που σημαίνουν «κάτω από τη φωτιά». Και η εμπειρία είναι αυτή ακριβώς. Βουτιές που σε αναζωογονούν με ένα είδος «υγρής φωτιάς».

Από τις πηγές της Αριδαίας βγαίνει ζεστό νερό, για την ακρίβεια νερό που έχει σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου όλο το χρόνο.

Οι φυσικοί καταρράκτες που βρίσκονται στο σημείο δημιουργούν ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς μέσα στο δάσος. Η εμπειρία του μπάνιου κάτω από το ζεστό τρεχούμενο νερό των καταρρακτών είναι μοναδική.

Ο θερμοπόταμος που φέρνει το ζεστό νερό δημιουργείται από πηγές που αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μέτρων. Ουσιαστικά το νερό της βροχής εισχωρεί στο έδαφος φτάνοντας σε μεγάλο βάθος.

Αφού θερμανθεί ανεβαίνει ψηλότερα εμπλουτισμένο με μέταλλα και άλλα ευεργετικά συστατικά. Σε αυτό το ιαματικό νερό κάνουν μπάνιο οι πάνω από 1.000.000 επισκέπτες που φτάνουν κάθε χρόνο στα Λουτρά Πόζαρ.

Πηγή: topontiki.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال