Έφοδος της Αστυνομίας στα λαγούμια της Κορινθίας

 

Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην ορεινή Κορινθία, στην περιοχή όπου διέμενε η αυτοαποκαλούμενη παλαιοχριστιανική κοινότητα που απασχόλησε τα ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, συνοδεία εισαγγελέα και υπηρεσιών του Δήμου υπάρχει επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να συλλάβουν τον 45χρονο άνδρα.

Γιατί ελέγχεται η κοινότητα

Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα των «παλαιοχριστιανών» της Κορινθίας με τις αποκαλύψεις για τη ζωή τους και κυρίως σχετικά με τα παιδιά τους να μπαίνουν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Χθες είχαμε την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τα ανήλικα τέκνα και αμέσως μετά την εισαγγελική παραγγελία τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του. Όμως αφότου το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο , τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Οι έλεγχοι έχουν να κάνουν με τις υγειονομικές συνθήκες, καθώς τα υπόλοιπα είναι πλημμελήματα.

Πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν αν θα απομακρυνθούν. Από τα πρώτα στοιχεία τα παιδιά ζουν κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής και δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ωστόσο, νέα κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε ο εισαγγελέας Κορίνθου ζητώντας να διερευνηθεί ο ακριβής αριθμός των ανήλικων παιδιών που μένουν στις σπηλιές και οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr o εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال