Ψήφισμα για Τέμπη: Στόχος το 1 εκατομμύριο υπογραφές

 

Ξεπέρασε στις 20/2 τις 500.000 υπογραφές η αναφορά «Τραγωδία – Τέμπη 2023», η οποία έχει στόχο να ασκήσει πίεση στους αρμόδιους φορείς, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αναθεώρηση του συντάγματος, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Η προσπάθεια, όμως, δε σταματά, αφού πλέον στόχος είναι να συγκεντρωθεί ακόμα μισό εκατομμύριο υπογραφών, δηλαδή να φτάσει συνολικά το 1.000.000.

Ως πολίτες της χώρας δείχνουμε με έναν ακόμα τρόπο την υποστήριξή μας στον Σύλλογο Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και την πρόεδρο του, Μαρία Καρυστιανού, συμμετέχοντας στη συσπειρωμένη διαδικτυακή προσπάθεια να μην θαφτεί η τραγωδία των Τεμπών στα άδυτα των συμφερόντων.

Σου υπενθυμίζουμε ότι από μόνη της η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι αρκετή για να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή νομοθεσίας, ωστόσο μπορεί να πάρει τον ρόλο ενός σημαντικού μοχλού πίεσης, με απώτερο σκοπό να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες που οδήγησαν στη σύγκρουση ενός εμπορικού και ενός επιβατικού τρένου, τα οποία κινούνταν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή, χωρίς κανείς να το αντιληφθεί έγκαιρα.

Είναι μία απόδειξη ότι η κοινωνία δεν έχει ξεχάσει και δεν θέλει να ξεχάσει τον θάνατο 57 -νέων στην πλειοψηφία τους- ψυχών.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال