Ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024

 

Το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους ήταν να ανοίξει το καλοκαίρι, μετά τον χειμώνα αλλά τελικά θα ανοίξει την άνοιξη.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από 14/03 ώρα 14:00 και θα κλείσει τη Δευτέρα 1 Απριλίου και ώρα 23:59.

Όλοι οι δικαιούχοι του Τουρισμός για Όλους 2024 θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Τονίζεται ότι δεν υπάρχει κάποια διαδικασία αίτησης με ΑΦΜ (ανάλογα με τον αριθμό) αλλά όλοι οι δυνητικά δικαιούχοι μπορούν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα (14/03-01/04) να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Πρώτη φορά voucher έως 400 ευρώ

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024» είναι:

  • αυξημένη επιδότηση 200 € ανά δικαιούχο (από 150 € που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),

Ποσό ύψους 300 € σε φυσικά πρόσωπα:

  • άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
  • έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της
  • ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
  • συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική Απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.

Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 400 € για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχος με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω, ώστε να καλυφθεί και η δαπάνη συνοδού ατόμου.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال