Βία ανηλίκων - Αυτά είναι τα μέτρα που θα παρθούν

 Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια ανάμεσα σε ανήλικα παιδιά με την ΕΛ.ΑΣ. να προβληματίζεται για το γεγονός πως δεν υπάρχει ύφεση παρά μόνο αύξηση των κρουσμάτων.

Τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια για παθητική στάση απέναντι στο φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων. Πλέον τα περιστατικά που ακούμε καθημερινά έχουν υπερβεί την αθώα καζούρα στο σχολείο ή τις γειτονιές. Πια βλέπουμε επιθέσεις με θύματα και θύτες.

Οι παρεμβάσεις που θα τρέξουν γρήγορα και συζητήθηκαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με την επιστημονική επιτροπή που αναλαμβάνει την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας:

  • Το Υπουργείο Παιδείας, τον επόμενο μήνα αναμένεται να θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα stop bullying. Εκεί θα μπορεί κάποιος να καταγγείλει ανώνυμα περιστατικά σχολικής και εξωσχολικής βίας.
  • Παράλληλα, θα τρέξει και καμπάνια ευαισθητοποίησης με σποτάκια στην τηλεόραση και τα social media.
  • Το Υπουργείο Υγείας θα συνδέσει την υποστηρικτική τηλεφωνική γραμμή 10306 με την αστυνομία.
  • Μεγαλύτερη και συχνότερη θα είναι η παρουσία αστυνομικών σε σημεία που βγαίνουν βόλτα οι έφηβοι. Για παράδειγμα, στα εμπορικά κέντρα.
  • Το επόμενο διάστημα θα μπει σε εφαρμογή πενταψήφιος αριθμός για καταγγελίες περιστατικών ανήλικης βίας και θα λειτουργήσει ψηφιακή εφαρμογή άμεσης βοήθειας. Κάτι σαν το κουμπί πανικού που χρησιμοποιείται από τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال