Ποια νοσοκομεία ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία

 

Μιλώντας για τα απογευματινά χειρουργεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζει πως όπως όλες οι μεγάλες αλλαγές θέλουν χρόνο για να βρουν το δρόμο τους. Δεν θα αρχίσουν να λειτουργούν ρολόι από την άλλη εβδομάδα που ξεκινούν, τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως: 

  • ο Ευαγγελισμός
  • το Γενικό Κρατικό Αθηνών (Γ. Γενηματάς)
  • το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας

«θα ξεκινήσουν άμεσα απογευματινά χειρουργεία, αλλά και αρκετά νοσοκομεία της περιφέρειας που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση καθώς θα βγαίνει δελτίο Τύπου για το ποια νοσοκομεία και ποιες κλινικές ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία, για να γνωρίζει ο κόσμος πού μπορεί να απευθυνθεί για να ορίσει το ραντεβού του να χειρουργηθεί».

Στις σκέψεις του υπουργού Υγείας είναι και οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να «μπαίνουν» και να εργάζονται σε δομές του ΕΣΥ. Με ποια έννοια; «Για παράδειγμα εάν ένας χειρουργός θέλει με την ομάδα του, να κάνει χρήση της χειρουργικής αίθουσας ενός δημόσιου νοσοκομείου θα πληρώνει για αυτή τη χρήση. Όμως θα υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα για αυτή τη συνεργασία. Για να μπορεί ένας γιατρός να έχει αυτή τη συνεργασία θα πρέπει να συμμετέχει και στην εφημερία, να αναλαμβάνει δηλαδή και μερίδιο των ευθυνών του νοσοκομείου, γιατί διαφορετικά είναι αδικία για του γιατρούς που εργάζονται στο νοσοκομείο» εξηγεί στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال